Elementor 2.7 en Jet Theme Core plugin

Sommige thema’s geschikt voor Elementor Page Builder maken gebruik van de plugin Jet Theme Core. Deze plugin helpt je bij het aanpassen van de header en de footer via Elementor. Maakt jouw thema gebruik van Jet Theme Core, en krijg je na het bijwerken van Elementor naar versie 2.7.x de volgende foutmelding te zien?

Got error 'PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Error: Class 'Elementor\\Post_CSS_File' not found in wp-content/plugins/jet-theme-core/includes/locations.php

Lees dan verder hoe je dit probleem kunt oplossen.

In sommige thema’s met Elementor Page Builder wordt de plugin Jet Theme Core gebruikt. Deze plugin voegt ondersteuning toe zodat je met Elementor headers en footers kunt opmaken. Je kunt hierdoor de header (de bovenzijde van je website, zoals het logo en het hoofdmenu) en de footer (de onderzijde van de website) aanpassen in Elementor.

Na het updaten van Elementor is er ook een update nodig van Jet Theme Core. Helaas is het niet mogelijk om deze update automatisch te installeren. Ik zal je uitleggen hoe je dit alsnog kunt doen.

Je zult de plugin handmatig moeten verwijderen om deze daarna opnieuw te installeren. Het verwijderen van de plugin doe je met behulp van een FTP programma (zoals FileZilla).

Opmerking: Het is belangrijk dat je de eerste stappen via FTP uitvoert. Als je de plugin via WordPress verwijdert, dan wordt samen met het verwijderen van de plugin ook de gegevens van de plugin gewist uit de website. Via FTP zal dit niet gebeuren.

1. Maak een backup van je WordPress website (alle bestanden en de database).

2. Download versie 1.1.15 van Jet Theme Core via de volgende link [ jet-theme-core_1.1.15.zip ].

3. Open je FTP programma en maak een verbinding met je hosting omgeving. Navigeer naar de map met de WordPress installatie en vervolgens open je de map [ wp-content/plugins/ ].

4. Verwijder de map [ jet-theme-core/ ] en alle bestanden in deze map. De plugin is nu verwijderd uit je website. 

5. Log in bij je WordPress website. Vanuit het Dashboard open je WordPress > Plugins > Nieuwe Plugin.

6. Upload het in stap 2 gedownloade bestand jet-theme-core_1.1.14.zip. Activeer deze plugin na uploaden.

7. Test je website en controleer of alles weer goed werkt. Bij eventuele problemen kun je de backup herstellen.

Je hebt Jet Theme Core nu bijgewerkt. Heb je nog vragen? Neem dan contact met me op, bijvoorbeeld via de comments hieronder.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *