Hoe kan ik een Elementor WordPress Theme installeren?

Hoe kan ik een Elementor WordPress Theme installeren?

Ben je van plan om je eigen website te maken? Dan hoef ik je vast niet te vertellen dat WordPress je beste vriend is tijdens het maken van je eigen website. WordPress is wereldwijd het meest favoriete website beheersysteem, en heeft ook in Nederland en België een grote schare tevreden gebruikers. Met WordPress kun je je website eenvoudig voorzien van een modern ontwerp door een van de vele beschikbare premium WordPress Themes te installeren. Ik ben zelf erg enthousiast over de thema’s geschikt voor Elementor Page Builder, en dat is niet zonder reden. Met Elementor kun je op eenvoudige wijze middels een klik-en-sleep editor pagina’s maken en aanpassen. Je kunt onderdelen (“widgets” genoemd) eenvoudig slepen naar de pagina vanuit het overzicht aan de linkerzijde. We bieden nu al een compleet aanbod aan Elementor WordPress Themes aan, en breiden het aantal thema’s wekelijks uit met nieuwe ontwerpen.

In deze blogpost ga ik je uitleggen hoe je een Elementor WordPress Theme kunt aanschaffen, en hoe je deze kunt installeren op je eigen WordPress website. Heb je WordPress nog niet geënstalleerd? Geen paniek, ook dat zal ik je uitleggen 🙂


Let’s a-go!

Ga naar Zign.nl en klik bovenaan in het menu op WordPress. Je krijgt nu het overzicht te zien van alle beschikbare WordPress thema’s. Let op: niet alle thema’s zijn ontwikkeld voor Elementor. Laten we de keuze vereenvoudigen door alleen voor Elementor geschikte WordPress thema’s te tonen. Klik daarom aan de linkerzijde onder Functionaliteiten op Elementor Page Builder. De thema’s die je nu ziet zijn volledig geschikt voor Elementor.

Heb je een mooi thema gevonden? Klik op Template Kopen, en daarna op Betalen met iDEAL. Heb je nog geen geschikte WordPress webhosting voor je website? Dan kun je dit direct meebestellen. Nadat de betaling door ons is verwerkt zul je het thema via e-mail ontvangen.

Voor deze blog post heb ik gekozen voor het Consulting Agency Elementor Prioris WordPress Theme.

In de e-mail met template download informatie vind je de link om het thema te downloaden. Download het template_73734_xyz.zip bestand, en pak het uit op je eigen computer. Je ziet na uitpakken een mapje met de naam theme, en een aantal bestanden waaronder de link naar de thema documentatie.

Installeer je het Elementor WordPress Theme in een bestaande WordPress website? Zorg dan dat je vooraf een backup hebt gemaakt van je website bestanden én de database!

WordPress installeren

Heb je WordPress al geïnstalleerd? Dan kun je deze stappen overslaan. Ga direct naar WordPress Thema Installatie met Jet Wizard Plugin.

Wij krijgen bijna dagelijks de vraag.. Hoe kan ik WordPress installeren? Er zijn twee manieren. De eerste manier is via een snelle een-kliks installatie welke wordt aangeboeden door je eigen hosting provider. Biedt je hosting provider dit niet aan? Download dan de WordPress bestanden vanaf wordpress.org, en upload de bestanden via je FTP programma naar de hoofdmap van je website.

Nadat je de bestanden hebt klaargezet open je je website. De WordPress installatie zal beginnen.

In het eerste scherm vul je de database inloggegevens in. Deze heb je ontvangen van je webhosting provider. Bij de meeste een-kliks installaties hoef je deze gegevens niet zelf in te vullen.

De installatie kan worden uitgevoerd! WordPress zal het configuratiebestand aanmaken zodat een verbinding kan worden gemaakt met de database.

Vervolgens vul je de naam van je website in en maak je een beheerdersaccount aan voor jezelf. Gebruik het aangemaakte wachtwoord (sla deze op in je wachtwoord manager), of bedenk zelf een sterk(!) wachtwoord voor je website.

Nadat de installatie is voltooid kun je inloggen in je WordPress website met de zojuist aangemaakte inloggegevens.

WordPress Thema Installatie met Jet Wizard Plugin

Het installeren van WordPress is gelukt. Top gedaan! Nu kunnen we verder gaan met het installeren van het premium WordPress Thema. Dankzij de meegeleverde Wizard is het installeren van het thema een fluitje van een cent.

Nadat je bent ingelogd kom je terecht in het WordPress Dashboard. Dit is de overzichtspagina waarop je in een oogopslag kunt zien hoe het met je website gesteld is. Het eerste wat we gaan doen is het thema uploaden.

Klik in het linkermenu op Weergave en vervolgens op Thema’s. Klik daarna op Nieuwe toevoegen en vervolgens op Thema uploaden.

Nu kunnen we het thema bestand uploaden. Na downloaden en uitpakken van het template bestand template_73734_xyz.zip heb je een mapje thema met daarin het thema prioris.zip. Dit is het zip bestand wat je kunt uploaden naar WordPress. Klik na uploaden op Activeren om het nieuwe thema actief te maken.

Zodra het activeren is gelukt zie je een melding om een ontbrekende plugin Jet Plugin Wizard of Cherry Plugin Wizard te installeren. Klik op Begin installing plugin.

Installeer en activeer de Jet Wizard plugin.

Je komt terug in het Dashboard. Hier zie je nu een grote blauwe button Start Install. Klik op de button, en de Wizard zal worden geopend.

Als eerste wordt gecontroleerd of je webhosting pakket voldoet aan de eisen. Voldoet je webhosting pakket niet aan de eisen? Neem dan contact op met je webhosting provider.

De installatie zal beginnen zodra je op Next hebt geklikt.

Er wordt gevraagd om een aantal benodigde plugins te installeren, en om eveneens een aantal aanbevolen plugins te installeren. Mijn advies is om alle plugins te installeren. Als je website hebt gemaakt dan kun je de niet gebruikte en overbodige plugins uitschakelen en verwijderen.

Een van de te installeren plugins zal Elementor Page Builder zijn. Deze plugin wordt automatisch voor je geïnstalleerd door de Wizard.

De plugins worden geïnstalleerd. Dit zal even duren en is dus een ideaal moment om een bak koffie in te schenken.
Tip: Lijkt het scherm vast te zitten, en lijkt er een minuut lang helemaal niets te gebeuren? Ververs de pagina dan door op F5 of Cmd+R te drukken. De installatie zal daarna verder gaan.

Bijna klaar! We gaan nu de voorbeeldinhoud importeren. Het importeren van de voorbeeldinhoud is heel belangrijk, want dit zorgt er voor dat je website exact gelijk zal zijn aan de Live Demo van het thema. NB: Bij sommige thema’s worden geen afbeeldingen meegeleverd, maar plaatshouders.

Kies voor op Append demo content to my existing content en klik op Next. Installeer je het thema in een bestaande website? Geen zorgen, je website inhoud zal blijven bestaan. Zorg wel dat je een backup hebt gemaakt van je website en database voor het uitzonderlijke geval er iets misgaat.


Het importeren van de voorbeeldinhoud kan een paar minuutjes duren. Tijd om een tweede bak koffie in te schenken!

Nadat de voorbeeldinhoud is geïmporteerd zullen de thumbnails worden gehergenereerd. Ook dit zal een paar minuutjes duren.

Yesssss! Thema installatie is gelukt!

De installatie is voltooid, en je website is volledig geïnstalleerd. Bekijk de website, en controleer of alle inhoud aanwezig is.

Ziet er goed uit he?

Wil je iets aanpassen aan layout van de website? Doe dit via de Aanpasser. Klik in het linkermenu op Weergave en vervolgens op Customizer. Hier kun je de opmaak van de website aanpassen, denk aan het instellen van je eigen logo, het wijzigen van de andere header of footer indeling, het aanpassen van het kleurenpalet, of het veranderen van de standaard lettertypen. Voor tips en advies lees WordPress Thema Personaliseren.

Het aanpassen van de website inhoud kan met Elementor Page Builder. Bewerk de pagina Home in Elementor, en bekijk wat je allemaal kunt aanpassen! Ben je tevreden over de wijzigingen, klik dan op Bijwerken linksonder.

Dat was het! Je weet nu hoe je een Elementor WordPress Theme kunt installeren in je eigen WordPress website. Zeg nou eerlijk, dat ging toch best gemakkelijk? Heb je nog vragen, stel ze dan via de comments hieronder.

2 Reacties
  1. Hoe zit het straks met WordPress 5, kan ik Elementor blijven gebruiken met Gutenberg?

  2. Ja hoor, geen probleem. Elementor kun je zonder problemen blijven gebruiken met Gutenberg en WordPress 5.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *